TYTTI MUURINEN
  • Etusivu
  • Kuvitukset
  • Graafinen suunnittelu
  • Blogi

LUOVA TAUKO -BLOGI

Vau, mikä logo! Mistä on "hyvät ja huonot" logot tehty?

24/1/2025

 
TOIMIVA LOGO: YKSINKERTAISUUS, MONIKÄYTTÖISYYS JA TOIMINTAA KUVAAVA VÄRIMAAILMA
Hyvä logon reseptin avaimet ovat selkeys, yksinkertaisuus, ajattomuus ja helposti tunnistettavuus. Sen tulee olla visuaalisesti vaikuttava, eikä liian monimutkainen. Hyvä logo sisältää yhden (tai korkeintaan kaksi) yrityksen ydinviestiä, joita viestitään kuvasymbolin, tekstivalintojen ja värien avulla.
​

​Yksinkertaisuus ei tarkoita tylsää tai samanlaista, kuin kaikilla muilla. Päinvastoin, yksinkertaisuus tekee logosta helposti muistettavan ja tunnistettavan, mikä on tärkeää, koska haluat erottua kilpailijoista ja jäädä asiakkaiden mieleen. Esimerkiksi Apple ja Nike ovat täydellisiä esimerkkejä tästä – ne ovat yksinkertaisia, mutta samalla voimakkaita yrityksen symboleja. 
Hyvä logo on myös monikäyttöinen. Sen tulisi toimia erinomaisesti niin suurissa kuin pienissä kooissa, mustavalkoisena kuin värillisenä, ja se tulisi olla helposti sovellettavissa eri käyttötarkoituksiin käyntikortista nettisivulle ja yksiväriseen kaiverrukseen. Tämä tarkoittaa, että logon muotoilun on oltava selkeä eikä se saa olla riippuvainen pienistä yksityiskohdista, jotka katoavat pienessä mittakaavassa.
​Hyvä logo käyttää värejä ja fontteja, jotka tukevat brändin persoonallisuutta ja arvoja. Esimerkiksi rauhallinen sininen viestii luotettavuutta, vihreä luonnonläheisyyttä, kirkas punainen nopeutta ja dynaamisuutta, kun taas vaalea punainen herkkyyttä, leikkisyyttä ja ystävällisyyttä.
EPÄKÄYTÄNNÖLLINEN LOGO: LIIKAA ELEMENTTEJÄ, RISTIRIITAINEN JA SEKAVA
Huonoksi haukuttu logo sisältää usein liikaa viestejä, on huonosti tunnistettava tai ristiriitainen. Sitä ei ole helppo muistaa ja se voi olla vaikeasti luettavissa. Mitä nämä virheet tarkoittavat käytännössä?
​

Epäkäytännöllinen logo on liian yksityiskohtainen tai siinä on liikaa elementtejä, mikä tekee siitä sekavan erityisesti pienessä koossa. Tällainen logo menettää vaikutuksensa, jos sitä joudutaan soveltamaan eri ympäristöissä. Esimerkiksi logo, joka on täynnä pieniä yksityiskohtia tai ohuita piirrosmaisia viivoja, ei toimi kunnolla, kun se pienennetään mobiililaitteen ruudulle. Samoin häipyvät, akvarellinomaiset väripinnat eivät kuulu logoon, sillä ne eivät toimi yksivärisessä käytössä.
​Toinen huonon logon piirre on epäjohdonmukaisuus tai se, että se ei kerro mitään yrityksesi arvoista tai persoonallisuudesta. Jos sinun lempimarjasi on mansikka, mutta yrityksesi toiminta ei liity mitenkään mansikkaan, ei sitä kannata logoon sisällyttää. Jos logo ei heijasta sitä, mitä yrityksesi edustaa, se voi aiheuttaa sekaannusta ja heikentää yrityksesi uskottavuutta asiakkaan silmissä. Esimerkiksi, jos luksusbrändin logo on liian lapsellinen tai halvan näköinen, se saattaa saada asiakkaat epäilemään brändin laatua.
Värien ja fonttien valinta on myös tärkeä osa logon suunnittelua. Väärin valitut värit, jotka eivät sovi yhteen tai eivät tue brändin tunnelmaa, voivat luoda epämiellyttävän vaikutelman. Jos rauhallisuuteen ja luonnollisuuteen pyrkivä hoitola käyttää ilmeessään kirkuvankeltaista ja punaista väriyhdistelmää, on se todennäköisesti asiakkaalle ristiriitainen, visuaalisesti rasittava ja vaikeasti lähestyttävä.


Logo on siis paljon muutakin kuin vain koriste hinnastosi ylälaidassa: se on viesti, joka heijastaa yrityksesi arvoja ja tekee brändistäsi tunnistettavan ja luotettavan. Hyvä logo on se, joka luo vahvan ensivaikutelman ja jää mieleen pitkiksi ajoiksi – huono logo taas ei jää asiakkaan mieleen lainkaan.


Kommentit on suljettu.

    Blogitekstit

    tammikuu 2025

    RSS-syöte

​Etusivu
Graafinen suunnittelu
Kuvitukset
Blogi
Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tilaus- ja toimitusehdot & Käyttö- ja tekijänoikeus

Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi
[email protected] / 040-5694968
www.tyttimuurinen.com


Y-tunnus: 3176005–3, ©Tytti Muurinen, 2024
  • Etusivu
  • Kuvitukset
  • Graafinen suunnittelu
  • Blogi